Gebarenstem gaat naar Wereld Doven Dag in Utrecht!

11 september 2021

Gebarenstem staat met een kraam op de U-markt van de Wereld Doven Dag.

Werelddovendag wordt door de dovenwereld in Nederland en België gevierd op de laatste zaterdag van september. Deze dag werd in 1958 voor het eerst gelanceerd door de World Federation of the Deaf onder de naam International Day of the Deaf.

Op WDD, 25 september 2021, wordt de U-markt in Utrecht georganiseerd. Er zijn kramen en stands met verschillende organisaties, stichtingen en bedrijven. Op deze markt wordt de dovencultuur, Nederlandse Gebarentaal en dovengeschiedenis uitgelicht.

WDD is een laagdrempelige plek om kennis te maken met de dovencultuur en is ook voor de Baby- en kindergebarende gemeenschap leuk om mee te maken. Er worden workshops verzorgd, lezingen gegeven en er is een speciaal kinderprogramma. Er zijn overal gebarentaaltolken aanwezig dus alles is voor iedereen toegankelijk.

Gebarenstem heeft ook een kraam kunnen bemachtigen en zal alle voordelen van de Baby- en kindergebarenmethode onder de aandacht brengen. Voordelen die er ook voor de dovengemeenschap zijn want hoe tof is het dat iedereen de mogelijkheid heeft om een positieve ervaring te hebben met gebaren en de kloof tussen horenden en doven daarmee een stuk kleiner gemaakt kan worden?
Baby- en kindergebaren is bovendien een laagdrempelige start voor vrienden en familie van een gezin waarin iemand doof is. 

Het thema van de Wereld Doven Dag is dit jaar Samen naar inclusie. Onze visie sluit hier naadloos op aan: als iedereen leert gebaren, is er met iedereen communicatie mogelijk en kan iedereen profiteren van de voordelen die gebaren met zich meebrengt.

Kom jij ook naar Wereld Doven Dag in Utrecht? We ontmoeten je daar graag!